Chaudhuri Villa

Project Brief

Design Details and Philosophy : On the banks of the river Hooghly the site evolved a strong sense of space. The simple program of living, dining and bed was divided in the three floors with a spatial direction towards the river. A composition of volumes and masses inspired by the modern tropical architecture. Extensive use of canopies that lend a scale break to the overall composition. Wide open balconies have been sculpted out in the built form that gives a permeable visual transition to the landscape. The rough concrete texture is used along with exposed brick texture that creates a subtle visual palette.

Fact File
  • Typology : ARCHITECTURE, RESIDENTIAL, SINGLE FAMILY VILLA
  • Location : BARRACKPORE, WEST BENGAL
  • Area : 3000 SQ. FT
  • Status : BEING BUILT
  • Structural Engineers : POSEIDON ENGINEERING & SERVICES
  • Mep Consultant : R.R. ENTERPRISE, ELTECH ENGINEERS
  • Client : THE CHAUDHURI FAMILY